Farge

Problem med farger når du lager et CMYK-dokument

Problem med farger når du lager et CMYK-dokument
  1. Hvorfor er CMYK-farger så kjedelige?
  2. Hva er de typiske feilene som kan oppstå når du håndterer farger?
  3. Hvorfor er ikke fargene mine levende i Illustrator?
  4. Når jeg konverterer RGB til CMYK, er fargene dårlige?
  5. Må jeg konvertere RGB til CMYK for utskrift?
  6. Hvordan gjør jeg CMYK lysere?
  7. Hva er bevisfarger?
  8. Hvordan kalibrerer jeg CMYK-skjermen?
  9. Hvordan matcher jeg RGB med CMYK?
  10. Hvordan matcher jeg utskriftsfargen til skjermen min?
  11. Hvorfor fungerer ikke Fargene mine i Illustrator?
  12. Hvordan endrer jeg korrekturinnstillinger i Illustrator?

Hvorfor er CMYK-farger så kjedelige?

CMYK (subtraktiv farge)

CMYK er en subtraktiv type fargeprosess, som i motsetning til RGB, når farger kombineres, blir lys fjernet eller absorbert, noe som gjør fargene mørkere i stedet for lysere. Dette resulterer i et mye mindre fargespekter - faktisk er det nesten halvparten av RGB.

Hva er de typiske feilene som kan oppstå når du håndterer farger?

8 vanlige feil når du arbeider med farger og hvordan du løser dem

Hvorfor er ikke fargene mine levende i Illustrator?

I Illustrator er det under Rediger > Fargeinnstillinger. Du må sannsynligvis lese om arkana for fargebehandling for å finne ut hva som er best for deg. Jeg hadde nøyaktig samme problem som deg med Illustrator CS6. Alt du trenger å gjøre er å gå under "File", gå til "Document Color Mode" og velge "RGB".

Når jeg konverterer RGB til CMYK, er fargene dårlige?

Du kan ikke konvertere fra RGB til CMYK uten å miste farge fordi CMYK-fargerommet er mindre enn RGB-fargerommet. Det er noen farger, spesielt appelsiner og greener, som ikke kan lages med CMYK. Dette er grunnen til at du ikke lenger konverterer RGB-bilder til CMYK når du sender en fil som skal skrives ut.

Må jeg konvertere RGB til CMYK for utskrift?

Du kan legge igjen bildene dine i RGB. Du trenger ikke å konvertere dem til CMYK. Og faktisk bør du sannsynligvis ikke konvertere dem til CMYK (i det minste ikke i Photoshop).

Hvordan gjør jeg CMYK lysere?

Ikke bare har RGB mange flere nyanser enn CMYK, en bakgrunnsbelyst skjerm vil skape en lysere farge enn noe pigment på papir muligens kan matche. Når det er sagt, hvis du vil lyse, vær med faste stoffer. 100% cyan + 100% gul skaper en lysegrønn.

Hva er bevisfarger?

Proof Colors blir automatisk merket (aktivert) når du angir en profil i Proof Setup som en praktisk funksjon. Normalt vil du bruke Photoshop med Proof Colors UNchecked, slik at fargene automatisk blir transformert til de som trengs av skjermen i henhold til profilen.

Hvordan kalibrerer jeg CMYK-skjermen?

Kalibrere skjermen i Windows 10:

  1. Skriv inn Kalibrer skjermfarge.
  2. Velg Kalibrer skjermfarge fra flymenyen for å åpne skjermfargekalibrering.
  3. Hvis systemet ditt har mer enn én skjerm, flytt applikasjonsvinduet Display Color Calibration til skjermen du vil kalibrere, og klikk deretter på Next.

Hvordan matcher jeg RGB med CMYK?

Hvis du ønsker å konvertere et bilde fra RGB til CMYK, er det bare å åpne bildet i Photoshop. Naviger deretter til Image > Modus > CMYK.

Hvordan matcher jeg utskriftsfargen til skjermen min?

Windows 10 leveres med et innebygd kalibreringsverktøy som tar deg gjennom prosessen trinn for trinn. For å begynne, åpne Start-menyen, skriv Fargekalibrering i søkefeltet, og velg deretter det matchende resultatet. Velg kategorien Avansert, og klikk deretter på Kalibrer skjermknappen i delen Skjermkalibrering.

Hvorfor fungerer ikke Fargene mine i Illustrator?

Vel, hvis du åpner fargepaletten (vindu>Farge), vil du mest sannsynlig oppdage at den er satt til gråtoner. (som nedenfor) Den mest sannsynlige grunnen er at du bruker feil fargevalg for dette formålet. Noen av fargevalgene gir forskjellige farger på den virtuelle skjermen og forskjellige farger på utskriftsarket.

Hvordan endrer jeg korrekturinnstillinger i Illustrator?

Trinn 1: Gå til Vis-menyen og klikk på korrekturoppsett fra rullegardinlisten. Trinn 2: Deretter klikker du på det egendefinerte alternativet fra rullegardinmenyen for barn. Trinn 3: Nå har du to muligheter: Klikk på lagre for å lagre et tilpasset bevisoppsett for å sikre at den nye forhåndsinnstillingen vises i menyen Vis → korrekt oppsett.

Affinity Designer Forhindre at objekt skaleres når du endrer størrelse på gruppe
Hvordan låser jeg sideforholdet i affinitetsdesigner?Hvordan endrer du størrelsen på en affinitetsdesigner?Hvordan skalerer du tekst i affinitetsdesig...
Affinitetsdesigner Hvordan klippe et objekt sammen med flere andre objekter
Hvordan velger du flere objekter i affinitetsdesigner?Hvordan lager du en klippemaske i affinitetsdesigner?Hvordan kombinerer du former i affinitetsde...
Bli med på linjer i Affinity Designer
For å bli med i poeng i Affinity Designer, velger du de to punktene med Node-verktøyet, og deretter klikker du på Bli kurver-handlingen fra Handlings-...