Kilde

Lisens for logo for et åpen kildekodeprosjekt (GPL)

Lisens for logo for et åpen kildekodeprosjekt (GPL)
  1. Kan jeg bruke åpen kildekode-logoer?
  2. Hva er de 3 åpne kildekodelisensmodellene?
  3. Krever programvare med åpen kildekode en lisens?
  4. Kan GPL-programvare brukes kommersielt?
  5. Hva er omvendt logo?
  6. Kan vi bruke logo?
  7. Hvor mange typer open source-lisenser er det?
  8. Kan du endre åpen kildekode og selge den?
  9. Hva er den beste open source-lisensen?
  10. Er lisenser med åpen kildekode gratis?
  11. Kan programvare med åpen kildekode selges?
  12. Kan jeg endre åpen kildekode-lisens?

Kan jeg bruke åpen kildekode-logoer?

De fleste open source-lisenser adresserer ikke bruk av varemerker eller logo. Du kan bruke prosjektnavn eller logoer til diskusjonsformål, kommentarer og til og med kritikk. Dette er klassisk rettferdig bruk av et varemerke.

Hva er de 3 åpne kildekodelisensmodellene?

Vi har satt sammen en rask liste som forklarer de mest brukte open source-lisensene:

Krever programvare med åpen kildekode en lisens?

Åpen kildekode lisenser er lisenser som er i samsvar med Open Source Definition - kort sagt, de tillater programvare å bli fritt brukt, modifisert og delt. For å bli godkjent av Open Source Initiative (også kjent som OSI), må en lisens gå gjennom Open Source Initiatives lisensgjennomgangsprosess.

Kan GPL-programvare brukes kommersielt?

Programvare under GPL kan kjøres for alle formål, inkludert kommersielle formål og til og med som et verktøy for å lage proprietær programvare, for eksempel når du bruker GPL-lisensierte kompilatorer. Brukere eller selskaper som distribuerer GPL-lisensierte verk (f.eks.g. programvare), kan kreve et gebyr for kopier eller gi dem gratis.

En omvendt logo betyr ikke et baklengs eller speilbilde av en logo, men det er snarere et logo-design som er satt opp slik at det ser best ut mot en strukturert / fotografisk eller blokkfarget bakgrunn. Ofte er omvendte logoer i hvite, ingen farger og satt på en gjennomsiktig bakgrunn, slik at de er på sitt mest allsidige.

En logo eller et varemerke er et hvilket som helst fotografi, ord eller symbol som brukes til å identifisere et merke, en tjeneste eller et produkt. Du trenger tillatelse til å bruke en logo med mindre den er for redaksjonelle eller informasjonsformål, for eksempel når en logo brukes i en skriftlig artikkel eller blir brukt som en del av en sammenlignende produktuttalelse.

Hvor mange typer open source-lisenser er det?

Det er to hovedtyper av åpen kildekode-lisenser, tillatende og copyleft.

Kan du endre åpen kildekode og selge den?

Du kan endre og selge programvare med åpen kildekode. Avhengig av lisensen kan imidlertid kundene du selger til, også selge den til andre, og du kan ikke forhindre det. For eksempel kan du selge Linux-kjernen. Men å være GPL, må du oppgi fullstendig kildekode, og kundene dine arver de samme rettighetene.

Hva er den beste open source-lisensen?

Topp åpen kildekode lisenser etter risiko

RangTillatelseBruk
1MIT-lisens32%
2GNU General Public License (GPL) 2.018%
3Apache-lisens 2.014%
4GNU General Public License (GPL) 3.07%

Er åpen kildekode lisenser gratis?

Åpen kildekode lisensiert programvare er stort sett tilgjengelig gratis, selv om dette ikke nødvendigvis trenger å være tilfelle. Lisenser som bare tillater ikke-kommersiell omfordeling eller endring av kildekoden kun til personlig bruk, anses generelt ikke som open source-lisenser.

Kan programvare med åpen kildekode selges?

Absolutt. All programvare med åpen kildekode kan brukes til kommersielle formål; Open Source Definition garanterer dette. Du kan til og med selge Open Source-programvare.

Kan jeg endre åpen kildekode-lisens?

Du kan legge til eller endre hvilken lisens du eller ditt firma vil. Ellers kan det være andre rettighetshavere du trenger avtale for å endre lisenser.

Affinity Designer Forhindre at objekt skaleres når du endrer størrelse på gruppe
Hvordan låser jeg sideforholdet i affinitetsdesigner?Hvordan endrer du størrelsen på en affinitetsdesigner?Hvordan skalerer du tekst i affinitetsdesig...
Affinitetsdesigner Hvordan klippe et objekt sammen med flere andre objekter
Hvordan velger du flere objekter i affinitetsdesigner?Hvordan lager du en klippemaske i affinitetsdesigner?Hvordan kombinerer du former i affinitetsde...
Bli med på linjer i Affinity Designer
For å bli med i poeng i Affinity Designer, velger du de to punktene med Node-verktøyet, og deretter klikker du på Bli kurver-handlingen fra Handlings-...